Våre lokale helter

Under kan du se heltene som nå står i kampen mot koronasmitten i et av verdens slumområder

Når korona når favelaen

Antall koronasmittede og døde i slumområder øker nå fra time til time. I Favelaen i Brasil og i mange andre av verdens slumområder mangler familiene tilgang til rent vann, såpe og mat hvis de må settes i karantene.

Tett i tett

Folk bor så tett at det er praktisk talt umulig å holde avstand til hverandre. Det er umulig å isolere alle som har symptomer og opprettholde sosial avstand i områder med så høy befolkningstetthet, der folk bor i hus på størrelse med et soverom i Norge.

Veldig bekymret!

– Vi opplever vanskelige dager over hele verden med COVID-19-pandemien. ​Vi er veldig bekymret for spredning av koronavirus i de fattige nabolagene der vi jobber, sier Bebeto som er landdirektør for Misjonsalliansen i Brasil.

Livsviktig vann og såpe

Clayton er en av våre lokale helter i Brasil, han står i frontlinjen for å hindre spredning av viruset i favelaen. Misjonsalliansens partnere jobber nå på spreng med å dele ut såpe, rengjøringsmidler og ikke minst rent vann.

En bønn fra favelaen

Clayton ber en innstendig bønn om at du med sjenerøst hjerte vil være med og hjelpe. Eksempelvis rekker 200 kroner til såpe, rengjøringsmidler og rent vann for en familie.

Små helter gjør en stor forskjell

Sara på åtte år er også en av våre lokale helter, hun har laget en video for å vise hvordan man kan forebygge smitte! Barn bringer ofte ny kunnskap inn i familien og kan slik videreformidle kunnskap om viruset og forebyggingstiltak. Dette er en av måtene Misjonsalliansens allierte nå deler informasjon om hvordan man kan unngå å bli smittet og spre smitte.

Se filmen

Bli med!

Nå står vi sammen i den internasjonale dugnaden for å ta vare på de mest sårbare. Misjonsalliansen er til stede i noen av verdens mest tett befolkede slumområder og vi er avhengig av din støtte for å forsette arbeidet. Din gave redder liv.

Gi en gave

En appell om nestekjærlighet

Jeg tror at det er en følelse av kollektiv sårbarhet på planeten. Men tro på Kristus gir styrke. Vi arbeider for å forvandle en følelse av kollektiv sårbarhet til en bevegelse av kollektiv medfølelse. Og vi vil invitere deg til å delta i dette!

Les appellen og se filmen

Bønn for heltene!

Gode allmektige Gud og far!

Se i nåde til den verden du har skapt.

Dine kjære barn er redde og vet ikke hva de skal gjøre!

Pandemien skremmer oss alle, og rammer dine fattigste hardest, hvordan skal de velge mellom sykdom og det daglige brød, Herre hør oss når vi roper til deg!

Takk kjære Gud, takk for at du bor i oss og gir oss styrke og mot til å være nær midt i stormen.

Kirkene våre og heltene våre står midt i favelaene akkurat nå og deler av alt de har å dele, nå må du styrke dem og verne om dem!

Herre lær oss nestekjærlighet i praksis nå, hjelp oss å hjelpe, det haster!

AMEN