De fattige rammes alltid hardest

Hvordan er det å være i hjemmekarantene når man bor ti mennesker på 20 kvadratmeter? Uten toalett og vask. Mange lever med vold i hjemmet og utenfor husene regjerer narkobandene.

Lorhn

Lorhn er en landsby i Liberia med 435 innbyggere, fordelt på 32 hus. Landsbyen ligger ved foten av fjellet Gibi mountain. Levekårene i Lorhn er dårlige og menneskene her lever i ekstrem fattigdom. Inntektskilden er jordbruk .Her har de fleste familier kun råd til ett måltid om dagen, noen ganger går det dager uten at de spiser. Barna mangler klær, tilgang på gode sanitærforhold og skolegang.

West Point, Monrovia

I Monrovia, hovedstaden i Liberia ligger det et område som kalles west point. Under Ebolia-epidemien ble dette området holdt i karantene. Det ble ikke tilført mat eller drikke og dette førte til opptøyer og panikk. Tett i tett på dette lille området bor det 80.000 mennesker. Vil det samme skje nå?

Brasil

18.03.2020: dør den første personen av Covid-19 dødsfallet i Rio de Janeiro, hvor Misjonsalliansen jobber. En hushjelp ble smittet av arbeidsgiver etter å ha blitt tvunget på jobb, arbeidsgiveren hadde vært på ferie i Italia og følte seg dårlig.

Morro da providancia

I Rios eldste favela bor menneskene tett i tett. Husene er små og simple. Våpen florerer og narkobandene regjerer. Favelaen ligger tett på sentrum av Rio og mange av de som bor her jobber på supermarkeder i nærheten, som vaskehjelper eller bygningsarbeidere, men arbeidsledigheten er stor. Misjonsalliansen starter opp prosjekter i dette området i 2020.

Besteforeldre

Wanda er en av mange besteforeldre i Brasil som tar godt vare på barnebarna sine. Her løper barnebarna inn og ut og noen bor her fast. Det er vanlig at foreldre må jobbe og de er avhengige av hjelp fra den eldre generasjonen. Wanda og andre bestemødre er i risikogruppe for Covid-19.

Kjøkkenet til Wanda og familien

Filippinene

Barna på øya Iloilo øver på katastrofeberedskap. Filippinene er et land som er hardt utsatt for naturkatastrofer, men hvordan vil de møte viruset som nå inntar landet.

Langs havnen i Manila bor det folk i små skur. Det er ofte mange som bor sammen, og plassen er liten. Det er varmt og vannet er fylt av søppel. Flere av jentene jobber som prostituerte på skipene som ligger utenfor havnen. Desperasjonen etter raske penger gjør at mange ikke ser en annen utvei.

Et kjøkken i Ecuador

På ett rom har en familie kjøkken, soverom og stue. I Ecuador lever mange med vold i hjemmet, og hvis familier må være hjemme mer enn normalt kan dette føre til at det blir mer vold og at konflikter trappes opp.