Det er vanskelig å være ungdom i Brasil

Når jeg spør Pedro, Yan og Gisela om de er trygge her, ler de og svarer et kontant NEI. Her er hver dag en kamp.

Å være ung i Morro da providancia

Pedro, Yan og Gisela drømmer om en bedre framtid for den neste generasjonen. De har mange venner som har endt opp i narkobander, fengsel eller på gravplassen. Disse ungdommene bor i en av de eldste favelaene i Brasil.

Aggressivt miljø

- Det er et aggressivt og voldelig miljø her. Og det voldelige miljøet starter i hjemmet. Det er helt vanlig at barn opplever at mor eller far slår. Jeg var veldig ung første gang jeg så et menneske bli drept her, forteller Pedro.

Min største drøm

Hva jeg drømmer om? hadde du spurt meg for noen år siden ville jeg svart at jeg hadde mange drømmer. Fotballspiller eller å få jobbe i militæret. Men nå har jeg ikke like mange drømmer. Hvis jeg får en jobb, en hvilken som helst jobb er jeg fornøyd, forteller Pedro.

Drømmen om en jobb

Ungdommene forteller at grunnen til at de drømmer om en jobb er at da får du et bevis på at du er ansatt, og dette gjør at politiet ser på deg som mindre kriminell. Da har du noe å vise til, du gjør noe og henger ikke gatelangs og selger narkotika. De forteller og at de opplever mye rasisme i hverdagen.

Et alternativ til gata

- Barna her trenger et alternativ til gata, forteller Gisele. Barna i favelaen er ofte mye alene og ute i gatene. Foreldrene jobber døgnet rundt og det er kort vei til kriminalitet og narkotika. Ungdommene drømmer om å gi barna et bedre tilbud. Et sted hvor barna kan være etter skolen. - Alle barn trenger trygge voksne og gode forbilder. Mange får ikke hjelp med lekser og faller ut av skolen, jeg drømmer om å se en forandring, forteller Gisele.

Sammen for forandring

I 2020 skal vi sammen gi barn og ungdom i favelaen et alternativ til gata. Bli med du også!